Nu startar uppladdningen inför Svenska Maskinmässan


I juni nästa år är det dags för andra upplagan av Svenska Maskinmässan, men redan nu har uppladdningen startat. I veckan träffades ett stort antal utställare på Solvalla för att inspektera tilldelade monterytor och börja planera inför mässan.

Marie Stenlund och Arnold Nilsson, Swecon Anläggningsmaskiner inspekterar sin monteryta på Solvalla inför Svenska Maskinmässan 2018. Foto: Ann-Louise Larsson

Redan nu är Svenska Maskinmässan i princip utsåld till mässan 2018.

– Det finns fyra småmontrar kvar i dagsläget, men de kommer att gå åt inom kort. Vi har flera som väntar på att få bli medlemmar i Maskinleverantörerna och därmed kunna ställa ut på mässan, säger Gabriel Börjesson, mässansvarig på Svenska Mässan.

Svenska Maskinmässan 2018 kommer att locka strax över 100 utställare. De två största montrarna har Swecon och Pon Equipment, med vardera 3 000 kvadratmeter.

– Vi har fått gå ner ungefär 1 000 kvadratmeter i yta jämfört med förra året för att ge plats åt fler medlemmar som vill ställa ut, berättar Marie Stenlund, Swecon Anläggningsmaskiner, som idag besökte Solvalla tillsammans med kollegan Arnold Nilsson för att på nära håll inspektera den tilltänkta monterytan och kunna starta planeringen.

– Vi har en hel del nyheter som vi kommer att visa förstås och en hel del annat. Det blir troligen ingen demo i montern i år, utan på en särskild demoyta i anslutning till mässområdet. Istället kommer vi att hitta på någon annat aktivitet för att skapa rörelse i montern, fortsätter Marie Stenlund.

Även representanter från Steelwrist fanns på plats under dagen för att inspektera mässområdet.

– Vi kommer att ha vår största monter någonsin på 1 000 kvadratmeter, berättar Marie Halfvarsson.

Svenska Maskinmässan arrangeras den 31 maj till 2 juni 2018.