”Hela organisationen är taggad”


Det är organisationen Maskinleverantörerna som står bakom Svenska Maskinmässan. Trots ett ökande medlemsantal har alla som vill kunnat få en plats på årets mötesplats.

– Det är en av knäckfrågorna eftersom vi bara har en viss yta att tillgå och vill hålla mässan kompakt och lättöverskådlig. Vi har lyckats tillgodose alla medlemmars önskemål i år, dels genom att man skapat en del nya monterytor och dels genom att större utställare valt att gå ner i storlek på sina montrar, säger Christer Söderberg, ordförande i Maskinleverantörerna och tillika vd på Swecon Anläggningsmaskiner AB.

Han berättar att hela organisationen är väldigt taggade inför mässan och att många väljer att satsa stort på sin medverkan. Många har kommit långt med sin mässplanering, inte minst Swecon, och det gäller att vara ute i god tid för maskinhandlarna när det säljs maskiner som aldrig förr.
– De flesta av maskinerna som vi visar i montern brukar vara kundsålda, men då har vi skrivit i avtalet med kunden att leverans sker efter mässan. Skulle vi inte göra det riskerar vi att stå utan maskiner att visa upp, menar Christer Söderberg.

Premiären av Svenska Maskinmässan 2016 blev direkt en succé med fantastiskt väder och såväl nöjda besökare som utställare.
– Nu tror jag att det kommer att komma betydligt fler besökare. Dels är mässan mer inarbetad vid det här laget och dels är det i år den enda mässan i Stockholmsområdet. Nu håller vi tummarna för lika bra väder i år, det är ju det enda som vi inte kan styra över själva, fortsätter Christer Söderberg.

Något av det som Christer Söderberg var mest nöjd med efter förra mässan var kvaliteten på besökarna, att det var precis rätt målgrupp som kom och det hoppas han förstås på även i år.
– Mässans målgrupp är de som arbetar med mobila arbetsmaskiner i olika former och det var också dem vi nådde och hoppas nå även i år. För oss är det viktigt att mässan hålls kompakt och fokuserad just på mobila arbetsmaskiner och tillbehör och redskap till dessa maskiner. Något annat hör inte hemma på just den här mötesplatsen, säger Christer Söderberg.
– Jag vet att jag talar för alla medlemmarna när jag säger att Svenska Maskinmässan är något som vi ser väldigt mycket fram emot som utställare.

Artikel från vår mediapartner Entreprenadaktuellt.