Uttagningar till Case Rodeo


På Svenska maskinmässan 31 maj till 2 juni finns det chans att delta i uttagningarna till årets upplaga av Case Rodeo. Vinnaren får en plats i den internationella finalen i Paris. Årets tävlingsmoment är taget från förra årets final.

Maskinia har anordnat den svenska uttagningen till maskinoperatörstävlingen Case Rodeo sedan 2013 och snart är det dags igen.
– Vi kommer att ha kvalificeringstävlingar på Svenska maskinmässan som alla som vill kan delta i. Den person som genomför momentet snabbast blir kvalificerad till laget som deltar i finalen i Paris i oktober, säger Daniel Gustavsson, marknadsansvarig på Maskinia. I år har svenskarna extra mycket att leva upp till eftersom det svenska laget bestående av Janne Hirsikangas, Fredrik Johansson och Fredrik Thygesson blev bästa lag 2017.
– Laget som åker till finalen består av tre tävlande och en coach från oss på Maskinia. De övriga två deltagarna att utses av oss på Maskinia så att vi får ett så komplett lag som möjligt. Tävlingsmomentet i uttagningen är nytt för i år och är taget från förra årets final.
– Man har tagit en bandgrävare och ersatt skopan med ett runt verktyg som sitter fast med ett elastiskt band. Verktyget ska sedan dras genom en bana från ett starthål till ett sluthål på kortast möjliga tid, säger Daniel Gustavsson. Uttagningarna kommer att pågå i Maskinias monter varje dag under mässan klockan 11 och klockan 14.