Eldrivet är framtiden!

2022-02-28

100% eldrivet och fyllt med nyheter – det kommer besökarna få se när de besöker Fredheim-Maskins monter under Svenska Maskinmässan. Fredheim-Maskin arbetar hårt med framtidens maskiner och vi tog ett samtal med Erik Olausson för att höra mer!

Vad ser ni mest fram emot med mässan?
– Viktigaste är att få börja möta våra nya & gamla kunder igen och träffas i verkligheten. Dessutom har vi flera nyheter med oss på mässan, dock lite tidigt att släppa dem redan nu. Men en stor satsning på vårt koncept ”Zero” utan dieselmotorer i våra Keestrack & Telestack maskiner. Eldrift är framtiden och där har vi kommit extremt långt.

Råvarupriser har diskuterats flitigt ett bra tag nu, något som även kommer tas upp under mässan. Är detta en utmaning som hela branschen står inför?
– Ja, omställning från dieseldrift till eldrift är en stor fråga. Vi ligger bra med där och vi har lanserat ZERO koncept som vi tror mycket på… vi ligger i framkant när gäller elektrisk drift av kross- och sorteringsverk och vi kommer fylla våra 1000m2 med endast eldrivna maskiner.

Ni hade besöksrekord under era Oktoberdagar, hur tror du intresset för mässan i juni kommer vara?
–  Vi tror det finns uppdämt behov efter två år med Covid-19, många kunder vill ut och se på nyheter och besöka leverantörer. Vi förväntar oss att mässan blir lika bra som tidigare, att vi får fint väder och hög kvalité på besökarna.

Fredheim-Maskin kommer stå i monter N:05. I montern visas krossverk, sorteringsverk och stackläggare från ledande leverantörerna Keestrack, Sandvik Mobile och Telestack.

På bilden visas ett avtagbart motorpacket på Keestrack K5e ZERO


Missa inget från Livestudion, eller andra nyheter från våra utställare, hämta din entrébiljett kostnadsfritt här

Läs mer om vad som händer på Svenska Maskinmässan här.