KH-Maskin – en rutinerad spelare i ny skepnad

2020-02-17

I november 2019 stod det klart att Beck Maskin Sverige AB blev uppköpta av KH Koneet Oy och i januari påbörjades transitionen till KH-Maskin AB. KH Koneet Oy är ett av Finlands ledande koncerner inom import av bygg- och anläggningsmaskiner. Martin Lindén, VD för KH-Maskin AB, ser en stor styrka i att ha den finska jätten bakom sig.

– KH Koneet Oy omsätter idag cirka 1 Mdkr och arbetar med varumärken som Yanmar, Kramer, Kobelco och Wacker Neuson och säljer cirka 1400st nya och begagnade maskiner varje år. Givetvis ser man då möjligheterna i Sverige som nästan är en dubbelt så stor marknad. Med starka väletablerade inköpskanaler så ser vi stora möjligheter att kunna växa verksamheten i Sverige.

Det är självklart alltid en utmaning att ta över ett etablerat bolag som har funnits i många år, något Martin har stor respekt för.

– Det är mycket spännande att vara på plats och lära känna organisationen och alla duktiga medarbetare. Nu i början är det fullt upp med att sätta sig in i verksamheten och försöka skapa sig en bild av var vi befinner oss och utifrån det ta nästa steg. Vi har idag tre anläggningar med vårt huvudkontor i Jordbro och anläggning i Kungälv, Göteborg samt en mindre filial i Järfälla, norra sidan av Stockholm. På alla tre anläggningar kan du möta våra säljare och servicepersonal och få hjälp med det du behöver.

Något som var klart långt innan uppköpet var signerat var att Beck Maskin redan hade bokat en stor monter på Svenska Maskinmässan 2020. Ett beslut som Martin och KH-Maskin är väldigt nöjda med.

– Vi är självklart väldigt taggade och planerar för fullt hur montern ska byggas och vilka maskiner vi skall ha på plats. Inför mässan 2020 valde ju Beck Maskin att utöka sin monter ytterligare. Detta ger oss möjligheter att visa upp mer och större produkter. Och självklart kommer det bli något extra som gör att man måste komma och besöka oss.

KH-Maskin AB träffar ni i monter N:11 under Svenska Maskinmässan. 


Träffa KH-Maskin och våra andra utställare i oktober, hämta din entrébiljett kostnadsfritt här!

Läs mer om vad som händer på Svenska Maskinmässan här.