Kunskapstungt team hos nya mässutställaren L5 Navigation Systems AB

2022-04-21

“Årets höjdpunkt med höga förväntningar” är vad marknadsansvarig på L5 Navigations, Fredrik Nordin har för tankar inför Maskinmässan. De kommer ställa ut i sin monter S:01a för första gången och de är laddade som tusan.

Hej Fredrik, va kul att ni är så laddade! Hur har ert gångna år varit för er? 
Det har generellt varit riktigt gynnsamt, vilket vi är oerhört tacksamma för med tanke på hur det sett ut i andra branscher. Vi har etablerat oss som en helt rikstäckande leverantör av maskinstyrning och mätteknik med en personalstyrka på över 30 medarbetare från Malmö i söder och Jokkmokk i norr. Vi har ökat omsättningen med 30% jämfört med 2020. När vi blickar framåt ser vi en fortsatt expansion av verksamheten i både Norge, Finland och också givetvis inom strategiska områden i Sverige.

Det finns en del branschutmaningar, vilka tror ni kommer vara de som diskuteras flitigast?

Drivmedelspriser och elektrifiering av fordonsflottan. Om vi tar till exempel dieselpriserna så vet vi att man med hjälp av maskinstyrning kan öka effektiviteten på sina maskiner/projekt och därigenom utföra mer arbete per förbrukat drivmedel. I det större perspektivet pratas det även mycket om digitalisering av byggbranschen samt autonoma fordon. Där ser vi att GNSS-positionering kommer spela en nyckelroll och vi har varit inblandade i flera sådana projekt redan.

Ni har en hel del att diskutera! Kan du redan nu delge någon nyhet som kommer visas på mässan?

Vi kommer bland annat att visa den nya fältappen L5 U3D-S. Det blir egentligen en förlängd arm för alla som är vana att använda maskinstyrningslösningarna, och vill kunna göra inmätning och utsättning med en manburen GNSS. Det kommer även bli en förträfflig mjukvara för alla som inte har tidigare erfarenhet inom mätning men vill komma igång med till exempel inmätning av fiber eller utsättning av husgrunder.

Slutligen, varför vill skall man besöka just er under ett besök på mässan?
För att få svar på alla frågor som rör maskinstyrning och mätning. Vi kommer att ställa upp med ett kunskapstungt team med expertis inom allt från skopkalibrering och filflöden mellan maskin och kontor till montering och andra specialapplikationer. Givetvis även för att se våra spännande produkter och nyheter.

L5 Navigation står i monter S:01a på Maskinmässan. På bilden ser vi det unika grävlastarsystemet L5 U3D-XL, den manburna GNSS-mottagaren L5 M-Pro och en av deras servicetekniker inom specialmaskinsegmentet; Hans Lindell. 


Missa inget från Livestudion, eller andra nyheter från våra utställare, hämta din entrébiljett kostnadsfritt här! 

Läs mer om vad som händer på Svenska Maskinmässan här.