Mycket i pipen för Wirtgen Group

2019-12-16

De senaste åren har varit fullspäckade för Wirtgen Group. Så som hos de flesta av våra utställare är det fullt upp med leverans och planering inför det nästkommande året.

– Fokus just nu är offerter och maskinbeställningar inför 2020. På eftermarknad laddar vi inför vinterservice hos oss och ute hos våra kunder. Det kommer att bli mycket att göra i vinter! säger Jesper Urdén, säljare.

Sedan Wirtgen Group köptes upp av John Deere 2017 har företaget fortsatt framåt i både utveckling och nya lanseringar. Jesper Urdén ser mycket positivt på att sluta upp med en annan jätte i branschen:

Vi är väldigt positiva till att nu ingå i John Deere-familjen. I Sverige har vi ännu inte lanserat några John Deere-produkter, men det är klart att det finns många naturliga synergier mellan John Deeres entreprenadmaskinssortiment och Wirtgen Groups sortiment. I Frankrike och Tyskland har man sedan ett år introducerat John Deeres väghyvlar; marknaden är mycket positiv. Förutom uppenbara fördelar på inköpssidan, vet vi att det pågår många spännande aktiviteter på utvecklingssidan mellan John Deere och Wirtgen Groups olika varumärken.

Med Svenska Maskinmässan 2020 bara ett halvår bort är Wirtgen Group laddade och kommer satsa stort med både större monter och därmed fler produkter. Med fem starka varumärken kommer de visa upp en imponerande uppsättning under mässan:

– Utöver vårt vanliga sortiment kommer vi att visa nyheter från Kleemann. Vi planerar även att visa jordstabiliseringsprodukter från Wirtgen, meddelar Jesper.

Intressant är att inför Svenska Maskinmässan 2020 har Wirtgen Group utökat till TVÅ montrar, närmare bestämt både V:01 och N:01. Enligt Fredrik Lindblad, säljare Kleemann, kommer de kunna ställa ut intressanta produkter från Kleemann i N:01 och samtidigt ha möjligheten att visa fler produkter i V:01.

En avslutande fråga som ställs till alla våra utställare är vilken låt de önskar höra i högtalarna under mässdagarna. Här var det ingen tvekan:

– Svaret är givet! Alla kunder som varit med oss genom åren på våra teknologidagar eller på demos kommer att känna igen: ”Battle Without Honor Or Humanity” av Hotei.

På bild: Magnus Spjutö, säljare Kleemann.


Träffa Wirtgen och våra andra utställare i oktober, hämta din entrébiljett kostnadsfritt här