Ströman Maskin satsar stort!

2020-01-31

Ströman Maskin har under sina 60 år i branschen blivit en av Sveriges stora leverantörer av maskiner för vägunderhåll. Nu förstärks produktprogrammet genom ett utökat samarbete med Bucherkoncernen. Vi kontaktar Björn Kronberg, marknadsansvarig, och ställer 5 snabba frågor för att få veta lite mer! 

Hej Björn, fantastiskt att få se er även på mässan 2020! Hur går tankarna?
– Vi ser verkligen fram emot mässan 2020. Senast 2018 hade vi riktigt bra tryck i montern, vi hade kul, mycket nya kontakter och bra affärer. Maskinmässan är back to basic så att säga. Så som mässa om maskiner ska vara. Vi har mycket spännande med oss i år och med dubbelt så stor monter så vi kommer att kunna visa en del nya maskiner.

2016 och 2018 hade ni en monter på ca 300m2. Hur kommer det sig att ni satsar stort och dubblar er monter inför 2020?
– Montern 2018 var bra men inte riktigt optimal för oss. Vi kunde inte visa våra maskiner riktigt som vi ville. Vi hade behövt lite mer plats. Med ny agentur på Johnston och Beam sopmaskiner så växer vi och behövde verkligen en större monter. Dessutom så firar Ströman 60 i år och då ska man väl dra på lite också. När nu möjligheten dök upp till större monter så var det bingo!

Vad kan vi förvänta oss att få se i er monter i juni, som vi inte fick se 2018 eller 2016?
Framför allt ett bredare sortiment. Vi är sedan 1 december 2019 ny generalagent för Johnston och BEAM i Sverige. Nu har vi ett komplett sortiment med sugande maskiner från 1m3 upp till 14m3. För kommun, entreprenör och flygplatser tex. Vi är nu Sveriges största leverantör i denna kategori.  Kanske har vi med Epokes Sirius AST 4902, nya höghastighetskombi med större kapacitet på vätsketankar upp till 14,1m3

Kommer ni visa er bredd inom både sommar- och vinterprodukter? Någon speciell produkt som besökarna absolut inte får missa?
– Absolut, med en större monter blir det fler maskiner. Från Epoke har vi allt från små sand och lakespridare till de största kombispridarna. Vi kommer att prata och visa mycket om framtida digitalisering, styrning och miljö inom vinterväghållningen, bland annat GPS styrning och automatisering av saltmängd. Nya lakespridare för effektiv snöröjning på gång & cykelbanor. Våra plogar och det nya underbettet AM 513 från Arctic Machine är självklart intressant.

Vi har hört att ni släppt en revolutionerande nyhet… vad är detta? Och hur kan detta underlätta för era kunder?
– Revolutionerande nyhet vet jag inte men vi tycker själva att det var stort när vi tog över agenturen för Johnston och Beam sopmaskiner i Sverige.  Vi kan nu återigen leverera större specialmaskiner som vi tidigare hade och saknat.

Och slutligen: Vi har en spellista som kommer spelas under mässans genomförande. Vilken låt vill du gärna höra i högtalarna?
– Med tanke på att det är full fart och allt som händer på Ströman framöver så passar Queen med The show must go on, väldigt bra.


Träffa Ströman Maskin och våra andra utställare i oktober, hämta din entrébiljett kostnadsfritt här!

Läs mer om vad som händer på Svenska Maskinmässan här.