Sverigepremiär på Maskinmässan!

2022-03-25

I juni 2017 fick världen först höra om John Deere’s uppköp av Wirtgen Group. Vi har pratat med Jesper Urdén, säljare på Wirtgen Group, om vad detta har inneburit.

Hej Jesper! Har uppköpet inneburit några förändringar för er på Wirtgen i ert dagliga arbete? 
– Hej! I vårt dagliga arbete är det ingen skillnad. Vi har alltid arbetat efter vår slogan”Close to our Customers” och det fortsätter vi med, det sitter i vårt DNA.  

Wirtgen har sedan tidigare starka varumärken på den svenska marknaden. Har uppköpet inneburit några förändringar i produktportföljen?
– Ja, det börjar visa sig i våra befintliga produkter nu. Vi har ju till exempel motortillverkning, expertis inom telematik och så vidare inom koncernen.  I Europa, där Wirtgen Group mestadels är representerade via helägda dotterbolag har man i utvalda länder sedan ett par år tillbaka börjat introducera John Deeres väghyvlar.

Ni har fyra typer av John Deere väghyvlar i er arsenal. Kommer någon av dessa visas upp under Svenska Maskinmässan?
– Ja, vi kommer ha Sverigepremiär på Svenska Maskinmässan och kommer där visa en Deere 672GP. Vi kommer primärt ta in John Deeres 6-serie, dvs 620GP, 622GP, 670GP och 672GP. Modellerna har effekt från 160-190kW. 620GP och 670GP är fyrhjulsdrivna, och 622GP och 672GP är sexhjulsdrivna. Efter sommaren kommer vi kunna erbjuda intresserade kunder demokörning med en 670GP.

”… vi kommer ha Sverigepremiär på Svenska Maskinmässan och kommer där visa en Deere 672GP.”

På tal om mässan, vad ser ni mest fram emot med Svenska Maskinmässan i juni? 
– Efter pandemi och andra tråkigheter ska det bli fantastiskt roligt  att få träffa kunder och branschfolk igen!

Hur kommer det sig att ni lanserar John Deeres hyvlar nu?
– Vi har de senaste året fått samtal i stilen: Hej, jag läste att ni nu ägs av John Deere. Borde ni inte sälja deras väghyvlar då? Vi hade kunnat börja med försäljningen redan 2020, men med pandemi så la vi det på is. Maskinmässan blev då det naturliga officiella startskottet även om vi för samtal med kunder redan nu.

På bilden visas 670GP Motor Grader och 672GP Motor Grader från John Deere. 


Missa inget från Livestudion, eller andra nyheter från våra utställare, hämta din entrébiljett kostnadsfritt här

Läs mer om vad som händer på Svenska Maskinmässan här.